Att förändra sitt liv

Många av oss jobbar kanske ständigt på att förändra oss på ett eller annat sätt. Antingen mer eller mindre. Det kan röra träning, jobb, bettenden, dåliga vanor, bra vanor och så vidare. Vi kan skapa stora planer för hur det ska gå till men egentligen är det enkelt (eller?). Det enda som behövs är egentligen två steg för att du ska förändra ditt liv. När du väl har lyckats genomföra dina två förändringar kommer resten av de förändringar som du vill genomföra att gå lättare.

Börja

Det första steget handlar om att börja med en god vana. Det kan handla om att börja träna, äta nyttigt, spara pengar eller ta tag i den där företagsidén. Oavsett vad ska det vara något positivt som du börjar med. Skriv ner det du tänker börja med så du kan återkomma till det längre fram och se om du har lyckats. Antagligen har du under en längre tid gått och funderat på något som du vill börja med för att du tror eller vet att det kommer vara bra för dig. Börja med det idag. Svårare än så är det inte.

Sluta

I det andra steget gäller det att sluta med en dålig vana. Ta till exempel rökning. Har du bestämt dig för att din ”Börja-vana” ska vara att spara pengar eller mer pengar kan du ta det du tjänar på att sluta röka till sparande. På samma sätt som ovan skriver du ner det du tänker sluta med så att du kan återkomma till det och påminna dig själv.

Sammanfattning

Genom dessa två ”enkla” steg kommer du inse att din liv kommer att förändras markant. Det kommer göra stora skillnader i ditt liv om du lyckas fullfölja detta. Det blir dubbelt positivt och du kommer märka hur förändringarna ger dig energi. Lycka till!

Apan säger: Börja med en sak och sluta med en annan. Svårare än så är det inte!